00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Obavještenja

Konkurs za dodjelu stipendija

Konkurs za dodjelu stipendija studentima prvog ciklusa na visokoškolskim ustanovama, kao i za učenike osnovnih i srednjih škola bez oba roditelja raspisan je 24.11.2023. godine i biće otvoren do 11.12.2023.godine.
Zahtjev za dodjelu stipendije uz priložene dokaze o ispunjavanju uslova, kandidati podnose Odjeljenju za opštu upravu i društvene djelatnosti u roku od 15 dana od dana objavljivanja konkursa na oglasnoj tabli opštine i internet stranici opštine Mrkonjić Grad.
 
Obrazci za podnošenje zahtjeva za stipendije mogu se preuzeti u šalter sali Opštinske uprave, a nalaze se i na internet stranici opštine Mrkonjić Grad www.mrkonjic-grad.rs,
ovdje: zahtjev, kućna lista i izjava.
Sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon broj 050/220-941 i direktno u kancelariji broj 33.
Stipendije se dodjeljuju na osnovu devet kriterijuma.

Najviši novčani iznos predviđen je za studente koji su izabrali neke od deficitarnih zanimanja, i to mjesečno od 200 KM. Po socijalnom statusu i uspjehu na studiju, mjesečna stipendija iznosi 140 KM, dok studenti koji imaju status PPB i RVI imaju 170KM.

Kompletan tekst Konkursa za dodjelu stipendija opštine Mrkonjić Grad studentima prvog ciklusa na visokoškolskim ustanovama možete pogledati ovdje kao tekst Konkursa za dodjelu stipendija opštine Mrkonjić Grad đacima osnovnih i srednjih škola bez oba roditelja ovdje.
Studenti koji studiraju na visokoškolskim ustanovama u Republici Srpskoj su obavezni da lično predaju kompletan zahtjev.
Nepotpuni zahtjevi će biti odbačeni.

                                                                                                                                                  

                                                                                                                                                                                           

 

 

Podeli: