00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Obavještenja

Upozorenje građanima

Na području opštine Mrkonjić Grad u posljednjih nekoliko dana primjetno je povećanje broja požara, saopšteno je iz Vatrogasnog društva.

S obzirom na to da su ljudski faktor i nemar najčešći uzrok požara, iz Vatrogasnog društva apeluju da građani budu pažljivi prilikom uređenja imanja, da ne pale vatru na nedozvoljenim mjestima, te da vatru ne ostavljaju bez nadzora.

Prema upozorenjima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u kojima ističu da usljed visokih temperatura vazduha duže vrijeme, koje su praćene nedostatkom padavina znatno je povećan rizik od nastanka požara na otvorenom, a da po trenutnim prognozama blagi pad temperature se očekuje tek oko 16.08., što izaziva probleme i u vodosnadbijevanju, a gdje su takođe angažovani ljudstvo i mehanizacija Vatrogasnog društva i Komunalnog preduzeća „Park“.

Apelujemo na sve građane da u slučaju ako primijete požar isti prijave Policijskoj stanici broj 122 ili Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici na broj 123.

Podsjećamo da su za lica koja namjerno ili nepažnjom izazovu požare Zakonom o zaštiti od požara („Službeni glasnik Republike Srpske“, broj: 94/19) predviđene kaznene mjere.

Podeli: