00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Обавјештења

13. новембар, 2023.

Сензорно оцјењивање квалитета домаће ракија

Професор Пољопривредног факултета у Београду Нинослав Никићевић и професор Даворка Ђукић-Ратковић оцијенили су 82 узорка ракије, од тога 49 узорака ракије шљиве, а резултати ће бити саопштени у суботу 18. новембра, на 11. Аранђеловданском вашару.

Никићевић је рекао да у Мркоњић Град долази већ 18 година да оцјењује квалитет ракије и да на овим просторима доминира ракија шљивовица, изврсног укуса и квалитета.

Горан Тодоривић, директор Агенције за привредни развој општине Мркоњић Град, рекао је да се ове године одржава једанаести по реду Аранђеловдански вашар, који садржи неколико важни догађаја.

„ С обзиром да имамо велики број догађаја обезбјеђен је велики број награда, а очекујемо преко 50 излагача. Циљ манифестације је промоција наше културе, традиције и обичаја и производа наших малих произвођача“, навео је Тодоровић.

Фестивал ракије је једна у низу манифестација у оквиру сајма пољопривредних производа „ 11. Аранђеловдански вашар у Мркоњић Граду".

Аранђеловдански вашар се завршава у суботу, 18. новембра, када ће осим Фестивала домаће ракије, бити одржани Етно-фестивал "Јабука" и Дани меда.

Подели: