00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Obavještenja

13. November, 2023.

Senzorno ocjenjivanje kvaliteta domaće rakija

Profesor Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu Ninoslav Nikićević i profesor Davorka Đukić-Ratković ocijenili su 82 uzorka rakije, od toga 49 uzoraka rakije šljive, a rezultati će biti saopšteni u subotu 18. novembra, na 11. Aranđelovdanskom vašaru.

Nikićević je rekao da u Mrkonjić Grad dolazi već 18 godina da ocjenjuje kvalitet rakije i da na ovim prostorima dominira rakija šljivovica, izvrsnog ukusa i kvaliteta.

Goran Todorivić, direktor Agencije za privredni razvoj opštine Mrkonjić Grad, rekao je da se ove godine održava jedanaesti po redu Aranđelovdanski vašar, koji sadrži nekoliko važni događaja.

„ S obzirom da imamo veliki broj događaja obezbjeđen je veliki broj nagrada, a očekujemo preko 50 izlagača. Cilj manifestacije je promocija naše kulture, tradicije i običaja i proizvoda naših malih proizvođača“, naveo je Todorović.

Festival rakije je jedna u nizu manifestacija u okviru sajma poljoprivrednih proizvoda „ 11. Aranđelovdanski vašar u Mrkonjić Gradu".

Aranđelovdanski vašar se završava u subotu, 18. novembra, kada će osim Festivala domaće rakije, biti održani Etno-festival "Jabuka" i Dani meda.

Share: