00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Обавјештења

01. октобар, 2024.

ПРЕДСТАВЉЕНО ШЕСТ РЕАЛИЗОВАНИХ ПРОЈЕКАТА

Омладинска банка Мркоњић Град реализовала је шест пројеката у области образовања, културе, спорта и свега што доприноси развоју дјеце.

Захваљујући томе, у подручном одјељењу вртића "Миља Ђукановић" у насељу Подоругла смјештено у порти Храма Светог Саве, реализован је пројекат "Весела библиотека", вриједности 1.800 КМ.

Директор вртића Александра Рољић изјавила је да у оквиру пројекта урађена и радионица за рад са дјецом, те набављене књиге, дјечија литература и васпитно-образовни материјал потребни за рад.

Учитељица у Основној школи "Петар Кочић" Тања Вођевић, у којој је реализован пројекат "Игром до здравља", рекла је да је урађена мини теретана на отвореном у дворишту ове школе како би дјеца од првог до трећег разреда могла да вјежбају, развијају психофизичке способности и буду активна.

Омладинска банка је у Средњој школи Мркоњић Град реализовала пројекат "Сервирај и побиједи". Ученик Милица Рудић рекла је да је пројекат реализован с циљем да би часови физичког васпитања били унпријеђени, те захвалила свима који су помогли у његовој реализацији.

У Основној школи "Иван Горан Ковачић" реализован је пројекат "Наша учионица" у оквиру којег су набављени географска карта, мултифункционална табла, мобилни пројектор, глобус, справе за математику.

У овој школи реализован је и пројекат "Учионица на отвореном" у оквиру којег су, између осталог, набављене бетонске клупе, столови и саксије. Вриједност пројекта је 1.700 КМ.

Такође, ЖОК „Балкана“ је набавио 16 комплета тренерки.

Ђурђица Шолак испред Одјељења за општу управу и друштвене дјелатности изјавила је да је да ће у овој години бити реализовано 12 пројеката у сарадњи Омладинске банке и Фондације мозаик.

"Већ 16 година смо ту. Видимо да смо препознати јер реализовани пројекти попримају велики значај и одјек, што нама значи", навела је Шолакова.

Подели: