00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Obavještenja

15. March, 2024.

Vođević: Nastavljamo ulaganja u vrijedne mlade ljude

Načelnik opštine Mrkonjić Grad Dragan Vođević organizovao je danas prijem za studente trećeg ciklusa studija, koji su ostvarili pravo na jednokratnu stipendiju opštine Mrkonjić Grad u iznosu od po 2.000 KM.

"Opština Mrkonjić Grad već treću godinu iz budžeta dodjeljuje sredstva studentima doktorskih studija, kao vid podrške tokom studiranja, a ove godine u pitanju su zanimanja koja su potrebna ovoj lokalnoj zajednici. Čestitam studentima na njihovom uspjehu, kao i na izboru zanimanja, jer šumarstvo i turizam su grane koje mogu mnogo da pomognu našoj lokalnoj zajednici", naglasio je načelnik Vođević.

"U razgovoru sa studentima šumarstva imao sam priliku da čujem da se vodi dosta računa o našim šumskim bogatstvima. Turizam je, takođe, velika privredna mogućnost za razvoj naše opštine, tako da su njihova zanimanja za mene kao načelnika više nego interesantna", rekao je Vođević.

Student trećeg ciklusa studija Šumarskog fakulteta Ilija Čigoja zahvalio je Opštini i načelniku što vode računa o studentima u kontinuitetu, odnosno pruža podršku i na prvom ciklusu studiranja, fakultetu, a kasnije i na doktorskim studijama.

"Mi smo stanovnici Mrkonjić Grada i stavljamo se na raspolaganje opštini ako možemo da pomognemo kada je u pitanju oblast šumarstva, jer želimo da vratimo uloženu podršku u naše školovanje", poručio je Čigoja.

Doktorand na trećem ciklusu studija Šumarskog fakulteta Srđan Bilić istakao je da doktorske studije zahtijevaju ogromna ulaganja, kako mentalna, tako i fizička i finansijska.

„Hvala Opštini što podržava nas istraživače, koji želimo da se bavimo naukom“, istakao je Bilić.

Opština Mrkonjić Grad dodijelila je jednokratnu pomoć za dva doktoranda iz oblasti šumarstva i za jednog doktoranda iz oblasti turizma.

Share: