00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Obavještenja

30. April, 2024.

PREDSTAVLjEN PROJEKAT "ZDRAVE ZAJEDNICE U BiH"

Projekat "Zdrave zajednice u BiH", koji će biti sproveden u 11 opština u Republici Srpskoj, realizuje se s ciljem uspostavljanja centra za bazičnu fizikalnu rehabilitaciju pri domovima zdravlja, rekao je danas pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite Srpske Milan Latinović.

Latinović je rekao da je ideja ovog projekta, koji podržava i Svjetska zdravstvena organizacija, da u njemu, osim zdravstvenih radnika i ustanova, učestvuje i društvena zajednica, kao i građani.

"U Mrkonjić Gradu, kao i u ostalih 10 opština i gradova planiramo da radimo kao partneri na programima promocije zdravlja i prevencije bolesti", poručio je Latinović.

Generalni sekretar Saveza opština i gradova Republike Srpske Aco Pantić rekao je da je ovaj savez jedan od ključnih partnera na ovom projektu, čija je uloga jačanje kapaciteta i unapređenje rada odbora za zdravlje pri lokalnim zajednicama.

"Očekujemo da će u narednoj fazi projekta biti osnovana i mreža za zdravlje, gdje će se razmjenjivati dobra praksa iz odbora za zdravlje između lokalnih zajednica", naveo je Pantić.

Načelnik opštine Mrkonjić Grad Dragan Vođević rekao je da građani od ovog projekta mogu da očekuju mnogo u naredne četiri godine.

"Cilj nam je da aktiviramo što veći dio društva da se aktivno uključi u zdrave navike, da što više borave u prirodi i uživaju u prirodnim ljepotama", naglasio je Vođević.

On je dodao da je Skupština opštine Mrkonjić Grad usvojila Strategiju razvoja opštine u narednih sedam godina, kojoj je primarni cilj razvoj turizma i turističkih potencijala.

Share: