00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Obavještenja

02. februar, 2024.

ODRŽAN GODIŠNjI KONCERT KUD-a "PETAR PRVI KRAĐORĐEVIĆ MRKONjIĆ"

Kulturno-umjetničko društvo /KUD/ "Petar Prvi Karađorđević Mrkonjić" održalo je godišnji koncert povodom 34 godine svog postojanja i povodom Dana opštine.

Koncertu je prisustvovala i ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Željka Stojičić, koja je čestitala KUD-u "Petar Prvi Karađorđević Mrkonjić" 34 godine postojanja i istakla da svijet ostaje na mladima.

"Svijet ostaje na našoj djeci, na mladima, i time smo poslali poruku iz Mrkonjić Grada, povodom Dana opštine. To je važan dan, kada je Mrkonjić vraćen u okrilje Republike Srpske", poručila je Stojičićeva u obraćanju prisutnima.

Koncertu su prisustvovali i načelnik opštine Dragan Vođević, predstavnici Opštinske uprave, te brojni gosti i prijatelji ovog kulturno-umjetničkog društva.

Mrkonjićkoj publici su se, osim domaćina, predstavili i članovi Ansambla narodnih igara i pjesama "Nikola Kokošar" iz Šipova, KUD "Naša mladost" iz Ključa, KUD "Vrelo" iz Šipova, Amatersko kulturno-umjetničko društvo "Mira Lukač" iz Drvara, KUD "Grmeč" iz Drinića i KUD "Petar Kočić" iz Mrkonjić Grada.

Povodom Dana opštine, u pozorišnoj sali Kulturnog centra "Petar Kočić" danas od 18.00 časova biće održana Svečana akademija.

U nedjelju, 4. februara, u 12.00 časova u kapeli Svetog apostola Marka biće služen parastos za stradale u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu, a nakon toga biće služen pomen i položeni vijenci na gradskom groblju i Trgu srpske vojske.

Program svečanog obilježavanja Dana opštine Mrkonjić Grada biće završen u nedjelju uveče, kada će od 19.00 časova biti održano finale gradskog turnira i izbor najboljeg sportiste u Sportskoj dvorani "Arena Nove banke".

Podeli: